אני לא טיפוס של לחם ואף פעם גם לא הייתי,
לרוב אני משתדלת להתחיל את הבוקר שלי עם פירות
או עם שייק מרענן.
אתמול התחשק לי להכין לחם ללא לחם.
מה זאת אומרת?
לחם בלי פירור של חיטה, בלי גלוטן, בלי שמרים, בלי סוכר, בלי ביצים..
טבעוני לגמרי אבל שעדיין ירגיש כמו לחם.
אז קבלו את הלחם כוסמת המושלם הזה,
הכנתי אותו מ-4 רכיבים בלבד!!
כוסמת ירוקה, מים, מלח אטלנטי וטיפונת אבקת אפיה ללא אלומיניום וכמובן שטיפחתי אותו באגוזי מלך קצוצים, גרעיני דלעת וחמניה.
ולא רק שהוא לחמי, הוא בריא ברמות,
*מומלץ מאוד לחולי סוכרת או יתר לחץ דם.
בכוסמת (ירוקה כמובן ולא קלויה) יש את כל חומצות האמינו ולכן אנחנו מקבלים חלבון מלא, היא עשירה בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.
רכיבים:
3 כוסות כוסמת ירוקה (לא קלויה)
1/2 1 כוס מים מינרליים
1/2 1 כפית מלח אטלנטי
שמן זית לשימון התבנית
*1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, עגבניות מיובשות וכל מה שאוהבים.
הוראות הכנה:
משרים את הכוסמת בקערה עם מים לפחות לחמש שעות או ללילה.
לאחר ההשריה לפנות את המים ולשטוף היטב את הכוסמת, מעבירים את הכוסמת לבלנדר ומוסיפים את המים, טוחנים עד לקבלת בלילה אחידה ולבנה.
מעבירים את הבלילה לקערה, מוסיפים כפית וחצי מלח אטלנטי ואת האגוזים והזרעים, אפשר להוסיף כפית שטוחה של אבקת אפיה ללא אלומיניום ולערבב.
מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת בשמן זית, מקשטים מעל באגוזים שבורים, שקדים וזרעים ומה שאוהבים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 50-55 דקות.
מוציאים מהתנור, חותכים לפרוסות ואפשר להקפיא.
* אפשר להכין את הלחם עם כל מיני תוספות שאוהבים: עגבניות מיובשות, שום, עשבי תיבול, אגוזים וזרעים.