הרבה פעמים כשאנחנו ניגשים לאוכל, מה שמושך אותנו זה הריח והטעם, בחלק מהמקרים אנשים גם נמשכים ובוחרים מאכלים מסוימים לפי המראה שלהם.
אני מסוג האנשים שבוחרים את האוכל לפי עד כמה הוא מקיים, מזין ובריא לגוף שלי וגם עד כמה הוא צבעוני.
מעבר לזה שיש לי אהבה לקשת ולכל גווניה, יש לי אהבה מיוחדת למאכלים צבעוניים, אוכל צבעוני הופך את הארוחה למעניינת, מגוונת ומושכת יותר.
חשוב מאוד לגוון בארוחות שלנו, לבחור פירות וירקות בכמה שיותר מגוון של צבעים כי לכל צבע יש את הייחודיות שלו והתרומה שלו לבריאותנו.
אז בואו נכיר מקרוב את קבוצות הצבעים ותרומתם:
קבוצת הצבעים הצהובים והכתומים – בקבוצה זו של הפירות והירוקת ישנם פיגמנטים כתומים שנקראים: בטא קרוטן, אלפא קרוטן וקורטוניאידם נוספים, לוטאין ופיטוכימיקלים אשר משמשים כמקור לויטמין A, מסייעים לשמירה על מערכת חיסונית תקינה וידועים בכוחם להילחם במחלות שונות. *בקבוצה זו ישנם הגזר, בטטה, דלעת, דלורית, מלון, תירס, פלפל צהוב, פלפל כתום ועוד…
קבוצת הצבעים האדומים – הפיטוכימיקל שנותן את הפיגמנט האדום זהו הליקופן שהוא נוגד חימצון יעיל ביותר בפרט נגד מחלת הסרטן, מחלות לב וכלי דם . *בקבוצה זו ישנם העגבניות, אבטיח, תותים, צנון וצנונית, פלפל אדום ועוד…
קבוצת הצבעים הירוקים – מה שנותן את הפיגמנט הירוק בעיקר זהו הכלורופיל שעשיר בברזל ומשמש כמו "מטאטא" למעיים, הכרולופיל מסייע להפחתת הסיכון במחלת הסרטן. בנוסף בירוקים נמצא גם לוטאין, ויטמין K, אשלגן, מגנזיום ופיטוכימיקל בשם: סולפוראפאן, כל אלו ועוד מצויים בירוקים ומשמשים כ"תרופות" מהטבע. *בקבוצה זו ישנם כל העלים הירוקים למינהם, עשבי תיבול, מלפפון, ברוקולי, קישוא, שומר, ארטישוק, סלרי ועוד..
קבוצת הצבעים הסגולים והכחולים – הסגולים והכחולים מכילים אנתוציאנינים שאלו נוגדי חמצון רבי עוצמה אשר תורמים להאטת תהליכי הזדקנות של הגוף והמוח, הם תורמים גם למניעת מחלות לב וכלי דם ומסייעים לתהליכים דלקתיים בגוף. *בקבוצה זו ישנם הכרוב הסגול, סלק, חציל, בצל סגול ועוד…
קבוצת הצבעים הלבנים – הפיטוכימיקלים הבולטים הם תרכובות של גופרית כמו אליצין אשר מסייעות לגוף להילחם נגד מחלו בכלל וכלי דם ולב בפרט. *בקבוצה זו ישנם הבצל הלבן, שום, כרישה, כרובית, לפת , קולורבי ועוד…
עכשיו אחרי שהבנתם את החשיבות של הצבעים באוכל, אני ממליצה לכם לחשוב צבעוני לפני שאתם ניגשים להכנת הארוחה שלכם, תמיד תגוונו בצבעים, תיפתחו לשפע של הפירות והירקות שיש לנו (מעבר לעגבניה, מלפפון ופלפל) וככה הארוחה שלכם גם תהיה צבעונית, גם טעימה וגם תזין אתכם בכל החומרים שדרושים לקיום גוף בריא וחזק.