יש שפע של מאכלים מזינים ובריאים לאדם, אבל יש מזון אחד שהוא הבריא ביותר וכדאי לכם להתחיל איתו את הבוקר ולאכול ממנו כמה שיותר, תכירו – פירות.
יש עולם שלם של פירות שככל שמעמיקים להכיר אותו , מגלים כמה יש עוד לגלות…
פירות זהו המזון הכי בריא לאדם מבין כל דרגות המזון המוצעים לנו והוא הראשון במעלה בתועלתו לגוף.
בספר בראשית, כתוב: " ויאמר אלוהים הנה נתתי לכם את עשב זורע זרע אשר על פני כל הארץ ואת כל העץ אשר בו פרי עץ זורע, זרע לכם יהיה לאכלה"
הפסוקים הללו מעידים כי המזון המיועד לאדם הינו פרי העץ וניכר כי הפירות היוו את עיקר מזונם של אבותינו הקדושים.
הפירות זהו המזון הטוב ביותר לאדם מכל הבחינות, הפירות מכילים את כל אבות המזון הדרושים לגוף האדם ביחס נכון, הם מכילים שפע של ויטמינים ומינרליים, פיטוכימיקלים, מים, סיבים וסוכר טבעי (פרוקטוז),הם טעימים ומגוונים, הם קלים לעיכול ומעניקים לנו אנרגיה זמינה שמהווה דלק לשרירים ולמוח.
הפירות לוקחים מינימום אנרגיה עיכולית ומעניקים לנו מקסימום אנרגיה וחיוניות.
ברקמות הפרי הבשל נמצא החומר החיוני ליצירת החיים בבעלי החיים וחומר זה מחייה את האדם.
פירות מסייעים בסילוק רעלים מן הגוף, תורמים לבריאות, לעור הפנים, מאטים תסמיני הזדקנות ונלחמים בתאים סרטניים.
אין צורך להכין אותם, או לבשל אותם, אלא אנחנו מקבלים אותם שלמים היישר משולחנו של הבורא.
ככל שצבע הפירות חזק יותר כך ריכוז החומרים הפעילים גבוה יותר ובכך תורם לחיזוק מע' החיסון.
מאוד חשוב לאכול את הפירות כשהם בשלים ובעונתם.
כללי אכילת פירות:
- פירות תמיד אוכלים על קיבה ריקה.
- דאגו לאכול את הפירות בשילובי מזון הנכונים.
- אכלו את הפירות כארוחה נפרדת.
- השתדלו לאכול פירות העונה ולא פירות מעונה קודמת שנשארו בקירור.
- שלבו את כל צבעי הפירות – לכל צבע יש תכונות אחרות.
- אכלו את הפירות תמיד במצבם הטבעי והחיוני.
- הימנעו מאכילת פירות שצבועים בצבע מלאכותי או מכוסים בשכבת דונג (שעווה).
- השתדלו לצרוך פירות שנקטפו ישר מן העץ והאדמה ולא עברו הובלה וקירור.
- פירות בשלים ורעננים הם מחסני מלאי של חיוניות.
- אל תאכלו פרי כשהוא בוסר
- אל תאכלו פירות שהם בשלים יתר על המידה כי הם מתחילים תהליך של תסיסה.
- פירות יבשים יש לצרוך בכמות מוגבלת ושיהיו ללא ריסוס וגופרית
טיפים לעידוד אכילת פירות:
- גוונו באכילת פירות בצבעים שונים.
- התחילו את הבוקר עם אכילת פירות טריים ובשלים, זה ממשיך את פעולת הניקוי מהלילה, לוקח מעט אנרגיה ומספק המון אנרגיה.
- מומלץ לאכול את הפירות עם קליפתם מאחר ויש בקליפה ערכים תזונתיים שאין בפרי.
- שלבו פירות במהלך היום , בין הארוחות.
- הניחו קערות של פירות מכל הצבעים במקומות בולטים בבית, על מנת שיהיה לכם נגיש.
- העדיפו פירות שלמים, הסוכר שבהם נספג באיטיות לדם ולכן תורם לתחושת שובע.
- בכל פעם שיש לכם דחף למשהו מתוק – איכלו פרי עסיסי.
מה ניתן להכין מפירות?
- מגש פירות חתוכים וצבעוניים.
- סלט פירות מגוון.
- שייקים מכל הסוגים.
- מיצי פירות טבעיים.
- גלידות מפירות בלבד!
- אפשר לשלב אותם בקינוחי בריאות.
- לשלב אותם בסלטים.