מי אמר שצריך בשר ומנגל בשביל לעשות על האש?
בשר על האש משנה את צורתו כאשר הוא נצלה בטמפ' גבוהה בנוסף לעשן המזיק ואז הוא משחרר חומרים כימיים הקרויים: קרצינוגניים (גורמי סרטן) ובנוסף נוצרות עוד המון תרכובות שונות שמזיקות לבריאות.
אז יש לי הצעה נהדרת עבורכם, בואו תנצלו את הזמן הזה בבית לעשות "על האש" בלי בשר ובלי מנגל ועדיין תרגישו חגיגיים 🙂
המתכון שלי להיום – שיפודי טופו חגיגיים
זה טעים, זה בריא, זה חגיגי , קל להכנה ועשוי מ- 5 רכיבים בלבד!!
רכיבים:
1 חבילת טופו (לא מהונדס גנטית)
1 בצל גדול
1 חבילת פטריות שמפניון
2 כפות סויה ללא גלוטן
1 כף סילאן טבעי (ללא חומצת לימון)
* אופציונלי – מעט צ'ילי מתוק
מה עושים?
חותכים את הטופו , הבצל והפטריות לקוביות ומשרים אותם לפחות לשעה בקערה עם סויה וסילאן (ומי שרוצה מעט צ'ילי).
לאחר שעה מעבירים את תוכן הקערה עם הרוטב לתנור למשך 20-30 דקות על חום של 180 מעלות, כשזה מוכן, מוציאים ונותנים לזה להתקרר מעט ומשפדים, מגישים לצד זה ירקות חתוכים או סלט ומה שאוהבים.