רעיון לארוחת צהריים ירוקה ומזינה .
כשהייתי קטנה הושפעתי רבות מפופאי והאמנתי (ובצדק) שאם אני אוכל מאכלים ירוקים אז אהיה חזקה כמו פופאי וככה פשוט התמכרתי לפשטידות תרד.
היום אני יודעת את מה שלא ידעתי אז, זה נכון שבתרד יש המון ברזל וכידוע הברזל נותן לנו כוח, אבל מצד שני , יש בו גם חומצה אוקסלית שמונעת מהברזל להיספג בגוף ולכן ההמלצה שלי לגבי תרד שנויה במחלוקת, מבין הירוקים לא הייתי ממליצה לצרוך תרד כל יום, אך מידי פעם זה בסדר גמור ומוטב עלי תרד בייבי.
במתכון המהמם הזה, שמתי כמובן עלי תרד בייבי אורגניים שהם יותר עדינים והם אלו שהפכו את הקרפ כוסמת (ירוקה) המושלם הזה לירוק.
בשביל להכניס עוד קצת צבעוניות למנה שלי והרבה חיות, הכנתי סלט חי ומגוון ומילאתי את הקרפים בטחינה צהובה, אבל כמובן שאפשר למלא בממרחים שאוהבים ובירקות.
אויש כמה שזה טעים והכי חשוב בריא.
אז הנה המתכון
רכיבים:
1 כוס כוסמת ירוקה
1 כוס מים
½ כוס חלב סויה לא ממותק
2 כפות שמן זית בכבישה קרה
1 חבילה עלי תרד בייבי אורגני
קורט מלח אטלנטי
יאללה לעבודה:
משרים בקערה עם מים כוס אחת של כוסמת ירוקה במשך שעתיים.
לאחר ההשריה שוטפים היטב ומעבירים לבלנדר וטוחנים יחד עם כוס אחת של מים, חצי כוס חלב סויה לא ממותק, 2 כפות של שמן זית בכבישה קרה, חבילה של עלי תרד בייבי ומעט מלח.
טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ונוזלי.
מחממים מחבת (אפשר להבריש את המחבת עם כמות קטנה של שמן זית על מנת שהבלילה לא תידבק), לוקחים חלק מהבלילה באמצעות מצקת ומעבירים למחבת, לאחר 2 דקות הופכים צד למשך דקה נוספת וזהו..
יש לכם קרפ ואפשר למלא אותו בכל מה שאוהבים .