אמא תקני לי שלוקים"
בטח רובכם מכירים את המשפט זה שכשאתם הולכים עם הילדים לקניות בסופר והשלוקים מונחים במקום מכובד שלא ניתן לפספס והילדים שלכם לא עומדים בפיתוי.
השלוקים האלו שבסופרים נראים תמימים וקטנים ונראה לנו שכמה שלוקים בבית לא באמת יזיקו לילדים שלנו ולשיניים שלהם.
אבל בת'כלס בכל השלוקים יש סוכר והרבה וזה מה שהופך אותם למתוקים וטעימים לחך ובחלק מהשלוקים לא פוסחים על צבעי מאכל וחומרים נוספים שרק מזיקים לבריאות.
אז מה הפתרון?
לא מתעצלים ולמען בריאות הבית ובריאות הילדים שלנו, מכינים שלוקים תוצרת בית מחומרים טבעיים בלבד, בקלות וללא רגשות אשם.
מהשלוקים האלו אפשר לאכול ללא הגבלה, כי כל הבסיס שלהם זה פירות ללא שום תוספות וסוכרים.
אני באופן אישי משוגעת על קשת וצבעים, משתדלת להכניס את רוח הצבעוניות במאכלים של הבית, בעיני זה הרבה יותר מגרה לנו את החושים מאשר צבעי מאכל וחומרי טעם וריח.
אגב, הבת שלי עפה על השלוקים האלו וזהו כבר לא רוצה שום שלוק אחר, זה כבר הצלחה מבחינתי.
אז מה עושים?
פשוט מכינים שייקים (פירות שאוהבים ומוסיפים מעט מים) בטעמים ובצבעים שאתם אוהבים, מוזגים לשקיות שלוקים ולמקפיא, זה הכל, נכון שזה פשוט?
מה שמתי בשלוקים שלי?
שלוק צהוב – אננס ותמר מיובשים
שלוק כתום – מיץ תפוזים טרי
שלוק אדום – מיץ אבטיח
שלוק אדום כהה – פטל ותמרים מיובשים
שלוק סגול – אסאי ותמרים
שלוק ירוק – אננס, עלים ירוקים ותמרים מיובשים
שיהיה קיץ בריא וצבעוני.