אז היום עם כל הסגר הזה, התחשק לנו פיצה אבל כזו שמרגישים טוב אחרי שאוכלים אותה.
אחד הדברים שאני אוהבת זה "להבריא" מאכלים לא בריאים שקיימים בתרבות השפע המערבית
ותגידו לי אתם, איך אפשר בלי פיצה? ובפרט כשיש יש ילדים בבית.
אז היום הכנתי פיצה בריאה, ללא גלוטן, ללא בצק, ללא גבינות וכמובן ללא רגשות אשם 🙂
מה כן?
בצק מכרובית, "גבינה" מקשיו, רוטב עגבניות בהכנה בייתית ותוספות מכל טוב הארץ.
אפשר להכין את הפיצה בגירסא טבעונית (ללא ביצים) ואפשר עם ביצים, תלוי בכם,
אפרט במתכון.
אז אתם מוכנים?
רכיבים לבצק:
1 ראש כרובית קטן או שקית של כרובית אורגנית קפואה
2 ביצים אורגניות שלמות או בגירסא הטבעונית – 3 כפות טחינה גולמית או ממרח שקדים( +2 כפות מים)
1 כף קמח קוקוס
1 כף זרעי צ'יה טחונים
1 שן שום טחונה
1 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית בזילקום
1/2 כפית אורגנו
רכיבים ל"גבינת" קשיו:
1 כוס קשיו
1 כוס מים
2 שיני שום
1 כף שמרי בירה
רכיבים לרוטב עגבניות:
3 עגבניות בשלות
2 שיני שום פרוסות
קורט שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח אטלנטי
קורט פלפל שחור
1/2 כפית בזילקום או כמה עלי בזיליקום טריים
מים לפי הצורך
הוראות הכנה להכנת הבצק:
- מחממים מראש תנור ל- 170 מעלות.
- מכניסים לבלנדר חתיכות קטנות של כרובית וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה כמו פירה.
- סוחטים מנוזלים ככל האפשר את תערובת הכרובית עד לקבלת מרקם כמו פירה מוצק.
- מערבבים בקערה את תערובת הכרובית יחד עם שאר הרכיבים של הבצק.
- מניחים נייר אפייה על גבי תבנית עגולה שטוחה ועל גבי נייר האפייה מרדדים את הבצק בעובי של 2 ס"מ.
- אופים את הבצק במשך 20-25 דקות עד שזה מזהיב מלמעלה ומוציאים מהתנור.
הוראות הכנה לגבינת קשיו:
- מכניסים לבלנדר חזק את הקשיו, המים והשום (בלי השמרי בירה) אפשר להוסיף קורט מלח.
- טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- מעבירים את התערובת למחבת קטנה או סיר קטן על אש נמוכה.
- מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים.
- לערבב במשך כ- 10 דקות עד שהתערובת נהיית סמיכה וגושית.
- מכבים את האש.
הוראות הכנה לרוטב עגבניות:
- טוחנים בבלנדר חזק 2 עגבניות בשלות עד לקבלת רסק עגבניות במרקם אחיד.
- במקביל מטגנים את פרוסות השום במעט שמן זית למשך 2 דקות.
- מוסיפים למחבת 1 עגבניה חתוכה לקוביות ומערבבים.
- מערבבים למשך כמה דקות עד העגבניה מתרככת.
- מוזגים את רסק העגבניות למחבת ומוסיפים את התבלינים.
- מערבבים עד שהרוטב מוכן.
ועכשיו לחלק הכייפי של הכנת הפיצה:
- מוציאים את התבנית מהתנור.
- מורחים שכבה יפה של רוטב העגבניות.
- על שכבת הרוטב מפזרים חתיכות מוצקות של גבינת הקשיו.
- מקשטים ומעשירים את הפיצה בתוספות שאוהבים, כמו למשל: זיתי קלמטה, פרוסות בצל, עגבניות שרי, פרוסות פלפל בייבי אדום, עלי אורגנו וכאן באמת שהשמיים הם הגבול.
- מכוונים את התנור ל- 200 מעלות ומכניסים את התבנית ל-15 דקות עד שהכל חם ומזהיב מעט.
- מוציאים מהתנור ופשוט טורפים את הפיצה המושלמת הזו שכל ביס ממנה רק עושה חשק לעוד.
בתאבון 🙂