מכירים את זה שאתם קמים בבוקר חסרי אנרגיה ונטולי כוחות?
השעון מעורר מצלצל ואתם מכבים אותו מתוך שינה ואפילו אחרי 8 שעות שינה, אתם מרגישים כאילו לא ישנתם בכלל…
יש המון אנשים שלצערי זה חלק מהשגרה היומית שלהם, הם כבר התרגלו לקום ליום חדש בלי כוחות ולעיתים החולשה הזו מלווה אותם גם לאורך היום.
אז מה מחליש אותנו כל כך ולמה אנחנו קמים חסרי אנרגיה?
1. שימוש קבוע בחומרים ממריצים – יש כאלו שקמים בבוקר למנת קפאין שלהם, או צורכים על בסיס קבוע משקאות אלכוהוליים או ניקוטין, בכל אלו יש חומרים ממריצים שבטווח הקצר הם מעוררים וגורמים להפרשת הורמוני הלחץ (אדרנלין ונוראדרנלין), מצב זה גורם לגירוי קיצוני ולהתמכרות ובטווח הארוך זה יוצר חולשה מצטברת והיחלשות של איברי הגוף ושל בלוטת יותרת הכליה.
2. עבודה בתנאי לחץ – עבודה מרובה מעבר ליכולות שלנו, גורמת להידלדלות של מחסני האנרגיה שלנו ולהפרשה קבועה של הורמוני הסטרס, לאורך זמן הגוף והאיברים נחלשים וכך האדם מאבד את חיותו ואת כוחותיו.
3. תזונה לקויה ואכילת יתר – אדם שאוכל מזונות מעובדים ומתועשים ואוכל אכילה יתרה, למעשה מפעיל כל הזמן את מערכת העיכול ולא מאפשר לה מנוחה, כאשר מערכת העיכול שלנו עובדת ללא לאות, הגוף נחלשת והכוחות מדלדלים.
4. רגשות שליליים – רגש שלילי קבוע כמו כעס, שנאה, קינאה, דאגות וכו'…כל אלו ועוד מחלישים את המערכת העצבית, מצב זה מעכב את הפרשת הפסולת מהגוף ובסופו של דבר מוביל לרעלת ולמחלות.
5. נטילת תרופות – אנשים הנוטלים תרופות על בסיס קבוע, מכניסים לגוף רעלים שדורשים מהגוף מאמצים חזקים לפלוט אותם, עומס הרעלים בגוף והעבודה הקשה שנדרשת על מנת לפלוט את אותם רעלים החוצה מובילה להיחלשות של כוח החיים.
6. עומס במידע ועשיית כמה פעולות בו זמנית – בדור בו אנו חיים יש המון גירויים חיצונים, יש מידע ברשתות בשפע והמון לחץ קולקטיבי, חשיפה של האדם באופן תדיר למידע, חדשות, רשתות חברתיות וכו'… וכן עשייה של כמה דברים בו זמנית מובילים גם להיחלשות של מערכת העצבים וגורמים לחולשה.
7. חוסר תנועה – תנועה זה חיים, מי שלא מפעיל את איברי הגוף ומבצע פעילות גופנית או תנועה אז איברי הגוף נחלשים וזה מוביל לחולשה.
אם כך, מה הפתרון?
1. דבר ראשון זה זיהוי השורש והסרתו – ללא הסרת הסיבה לא נוכל להחזיר לעצמנו את החיות והכוחות, אז קודם כל חשוב שכל אחד יתבונן בחיים שלו וימצא את מקור החולשה.
2. ניהול אורח חיים נכון ובריא – אורח חיים בריא בכל הרבדים, כגון: תזונה חיה ומזינה, פעילות גופנית, אכילה נכונה וכו'…מאפשרת לאדם את התנאים האופטימליים להחזרת החיות לגוף.
3. מנוחה – אם אין מנוחה אין ריפוי, אדם שכל הזמן מוציא אנרגיות ולא מתמלא, הכוחות שלו הולכים ומדלדלים, לכן למנוחה יש חשיבות רבה, היא מטעינה אותנו באנרגיות ומאפשרת מנוחה למחשבות וכמובן לכל המערכת הפיזית של האדם.
4. מחשבות חיוביות – בעולם המערבי היות ויש המון גירויים והמון דאגות, האנרגיה העצבית נחלשת, לכן חשוב לאחוז במחשבות חיוביות, לחבק את המציאות ולספר לעצמנו סיפור חדש על המציאות באור חיובי, זה ימלא אותנו בכוחות.
5. לעלות את התדר- בחיים של כל אחד מאיתנו יש דברים שמעלים לנו את התדר ויש דברים שמורידים לנו את התדר, חשוב להתבונן כל אחד בחייו ולראות אילו פעולות מורידות לו את התדר ואילו מעלות וכמובן לבצע שינויים באורח החיים כך שהבחירות שלנו יהיו שנבצע פעולות שמעלות לנו את האנרגיה והכוחות, זה יכול להיות רלוונטי לגבי כל דבר, יש מאכלים שמורידים ויש מאכלים שמעלים לנו את התדר, יש לנו מחשבות שמורידות ויש לנו מחשבות שמעלות לנו את התדר וכך לגבי כל דבר בחיינו.
*המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/ או חוות דעת רפואית. המידע מוצג במטרה לשפר את איכות החיים בדרכים טבעיות.
המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הגולשים ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.