יש אנשים שאומרים להם להוסיף אגוזים לתפריט היומי שלהם והם ישר שואלים: "אבל זה לא משמין?".
כשמחשיבים את צריכת האגוזים כמנת השומן היומית וכחלק מהחלבון היומי אז זה לא נכון להסתכל על זה כשמשמין.
הגוף חייב לקבל שומנים וכן חלבונים ואגוזים ושקדים הם מזון אידיאלי להעניק לגוף שלנו את השומן הטבעי ואת הרכיבים התזונתיים שיש בהם.
מה גם שמלבד הרכיבים הבריאים שהם מעניקים לנו, אפשר להכין מהם קינוחי רואו פוד מושלמים, משקאות צמחיים או פשוט להנות מצורתם הטבעית.
לכל אגוז יש את הייחודיות שלו ואת תרומתו לבריאותנו וגם זה יכול להיות נשנוש נהדר שתוכלו לקחת איתכם לדרך או לעבודה, זה תמיד עדיף מאשר להתפתות לאוכל בחוץ.
יש לנו מלא סוגים וגוונים של אגוזים, אז אפרט כאן את הסגולות הבריאות של חלק מהם:
1. שקדים – השקד נקרא "מלך הסידן" ולא בכדי הוא זכה בתואר הזה בגלל תכולת הסידן הנכבדת שהוא מכיל, מלבד זה השקדים מאוד בריאים למוח האדם היות והם מכילים שני רכיבים חשובים: ריבופלאבין ול-קרטנין אשר משמשים כחומרים המגבירים פעילותו של המוח, בנוסף בזכות כמות הסידן הגבוהה שבהם, הם יעילים לבריאות השיניים והעצמות, הם נותנים יש של אנרגיה בזכות המינרלים: מנגן ונחושת וויטמיני B אשר מסייעים לייצר אנרגיה בגופנו.
2. אגוזי מלך – אם תשימו לב אז תוכלו לראות שצורתו של אגוז המלך זהה לצורתו של המוח, אגוז המלך מכיל רמות גבוהות של נוגדי חמצון, עשיר בויטמינים , מינרלים ושומנים חיוניים. אגוזי המלך מסייעים לאיזון רמות הסוכר, הפחתת כולסטרול בדם, תורמים לאיזון מערכת העצבים ולחיזוק מערכת החיסון ולשמירה על בריאות העור.
ואם אתם לא ישנים טוב בלילה, אז כדאי לכם לאכול אגוזי מלך כי הם מהווים מקור מושלם למלטונין – הורמון האחראי על ויסות השינה.
3. אגוזי ברזיל – אגוזי ברזיל עשירים במינרל שנקרא: סלניום, הסלניום ידוע כנוגד חמצון הנלחם בנזקי ההזדקנות ומגן מפני תהליכים סרטניים, בגלל שהוא עשיר בסלניום, מומלץ לצרוך עד 3 אגוזי ברזיל ביום ולא יותר מזה. בנוסף, הברזיל עשירים במגנזיום, אשלגן, ברזל, ויטמינים מקבוצת B, חלבון וחומצות שומן בלתי רוויות. אגוזי ברזיל תורמים רבות לבריאות האדם ובפרט מסייעים לחיזוק מערכת החיסון, שיפור מערכת העיכול, מעלים את רמות האנרגיה, מחזקים את העצמות ומסייעים לאיזון לחץ הדם.
אם אתם חושקים בעור קורן ושיער בריא אז הגיע הזמן שתאכלו 3 אגוזי ברזיל בכל יום, הם מזינים את עור הפנים ומחזקים את השערות.
4. אגוזי פקאן – חופן של אגוזי פקאן ביום יעשה לכם פלאים לזיכרון, לפעילות המוחית והקוגנטיבית. אגוזי פקאן עשירים בחומצה אולאית אשר תורמת להורדת לחץ הדם ולהפחתת רמות הכולסטרול.
בפקאנים יש כמות נכבדת של אבץ, סלניום, מנגן, מגנזיום, סידן, ברזל, סיבים תזונתיים וויטמין E.
5. פיסטוק חלבי – כשאנחנו מדברים על הפיסטוק אז כמובן אנו מדברים על פיסטוק טבעי ולא קלוי, הפיסטוק מכיל שומנים בריאים, אומגה 3, חלבונים , מינרלים כמו: סידן, אבץ וברזל וויטמיני B שמסיעיים למערכת עצבים תקינה.
הפיסטוק יעיל להורדת רמות הכולסטרול ולבריאות הכללית של הלב, הוא עשיר בנוגדי חימצון אשר מגנים מפני מחלות לב ומחלת הסרטן וכן מגנים מפני פגיעה של רדיקלים חופשיים.
6. אגוזי קשיו – קשיו זה אחד האגוזים שאני יותר אוהבת ובמיוחד להכין מהם את קינוחי הרואו פוד שלי, אבל מה…לקשיו יש סגולות בריאותיות זה נכון, אבל מצד שני הוא גם מכיל חומצה בשם: "תכלת" שהיא גז ולכן כדאי לקלות אותו מעט לפני האכילה על מנת לשחרר את החומצה.
בקשיו יש רמות גבוהות של מינרלים, כגון: ברזל, אשלגן, אבץ ונחושת וכן הוא מהווה מקור טוב לשומנים בריאים ולויטמיני B ולכן יעיל לשמירה על מערכת עצבים תקינה.
בזכות האבץ שבו הוא מסייע לשיפור הפוריות אצל גברים ונשים כאחד וכן מסייע לחיזוק מערכת החיסון, לאיזון לחץ הדם ולשמירה על בריאות הלב.
אז עכשיו אחרי שקיבלתם קצת רקע על תעודת הזהות של האגוזים, רוצו לקנות אותם וברשימת קניות שלי תוכלו למצוא את כל סוגי האגוזים וכל מה שצריך למטבח הבריא, ממליצה לכם לקנות את האגוזים כשהם בקליפתם, כך תבטיחו שמירה על הטריות ובבית תאחסנו אותם בצנצנות זכוכית במקפיא או במקרר.