הייתם מאמינים שיכול להיות מאכל שכתוב לו שוקולד והוא עדיין בריא?
אז מסתבר שכן, היום אפשר להבריא כמעט כל מאכל מעובד ומסוכר ולהפוך אותו למזון על.
את הכדורי שוקולד האלו אני אוהבת להכין בפרט כשבא לנו משהו מתוק או שמגיעים אורחים ולא תמיד יש לי זמן להשקיע בקינוח מפואר אז זו אופציה שתמיד מתקבלת בשמחה ומקשטת את השולחן.
הכדורים האלו יוצאים רכים ונימוחים בפה שזה פשוט תענוג לחך וזה יכול להיות תחליף נהדר לממתקים לילדים.
הסוד שלי שיוצר את הרכות בכדורים, זה השרייה של התמרים במים, התמרים נהיים רכים וסופגים את הנוזלים ובזמן הטחינה בבלנדר התערובת יוצאת ממש רכה.
אז יאללה בואו ניגש לעבודה –
רכיבים:
½ כוס שקדים קלופים
½ כוס אגוזי לוז
½ כוס תמרים מיובשים מזן בהרי או מג'הול (שהושרו במים)
1 כפית תמצית וניל טהור
1 כף אבקת קקאו נא / אבקת חרובים
הוראות הכנה:
מניחים בבלנדר את השקדים והאגוזי לוז וטוחנים עד למרקם אבקתי, מוסיפים את התמרים הלחים( לאחר שהושרו במים כ- 20 דקות וספגו את הנוזלים) ומוסיפים את שאר הרכיבים וטחנים עד למרקם משחתי.